top of page

Zeki ve Sürdürülebilir Turizm Konaklama Tesisi ve Modüler Konaklama Birimleri Tasarımı : CASA LOKOMOTİF

Zeki ve Sürdürülebilir Turizm Konaklama Tesisi ve Modüler Konaklama Birimleri Tasarımı : CASA LOKOMOTİF

Yeni yıla girerken Casa Lokomotif markasında bir değişiklik yapmış olduğumuzu paylaşmaktan memnuniyet duymaktayız. Bildiğiniz gibi PDESGN Mimarlık olarak Casa Lokomotif adını 2019 Şubat ayının ilk günü size bir tiny house ürünü olarak duyurmuştuk. Bu isim hızlıca büyüdü ve Türkiye'nin öncü tiny house üreten markalarından oldu. Pandemiyle beraber tiny house akımı ülkemizde hızlıca duyuldu. Konusunda yetkin ya da yetkin olmayan birçok firma tiny house üreticisi oldu. Hatta üreticilikle kalınmayan durum toprak / arazi / parsel / tarla vb. pazarlamaya kadar uzadı. Bu yönelimler bizi geri çekilmeye ve izlemeye iterken; bir yandan da ilk günden beri Youtube üzerinden yaptığımız yayınlarla turizm mevzuatlarıyla ilgili bilgilendirmeler yapmaya devam ettik. Paylaşımlarımızı youtube.com/casalokomotif üzerinden izleyebilirsiniz.

2019 yılında ilk tiny house karavan üretimini yaptık. Off grid olarak ürettiğimiz ürünü 2,5 yıl kullanıp Tüvtürk muayenesinden geçirerek noterde satışını sağladık.

2020 pandemi yılında bir turizm firmasına tiny house karavan tasarladık, tasarım tescilini aldık ve üretip teslim ettik.

2019 yılından 2021 yılına kadar tiny house piyasası oluşması için ücretsiz danışmanlık verdik.

2021 yılından beri ücretli seminerler ve danışmanlıklar vermeye başladık. Özellikle tiny house kullanıcısı olacak kişilere doğru parsel seçimi danışmanlığı hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yeni dönemde de devam edeceğiz.

Kamping ve Glamping tesisi kurmak isteyenlerin ihtiyaçlarına yönelik konsept mimari projeler hazırladık. Fakat yatırımcıların bütçeleri uymadığından gerçekleşmedi.

2018 yılından beri PDESGN olarak çok sayıda tiny house tasarladık. Artık bu tasarımlarımızı 2024 yılı itibariyle üreticilere uygulama projeleri ile birlikte satma kararı aldık.

2024 yılında Casa Lokomotif markası yeni yüzü ile karşınızda olacak.

"Zeki ve Sürdürülebilir Turizm Konaklama Tesisi ve Modüler Konaklama Birimleri Tasarımcısı" olarak anılmak istediğimizi değerli müşteri ve takipçilerimizle paylaşmak istiyoruz. Bu noktada üst çatımız PDESGN Mimarlık olup, PDESGN içerisinde çağın gerektirdiği taşınabilir, modüler ve hızlı üretilebilir turizm ağırlıklı konaklama birimlerini tasarlamaya ve parsel yatırımı yapacak geliştiricilere danışmanlık vermeye devam edeceğiz. Artık tiny house satıcısı ve üreticisi olmadığımızı, yalnızca tasarım ve danışmanlık hizmeti verdiğimizi paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.


Casa Lokomotif tarafından hazırlanmış glamping projesi
Casa Lokomotif tarafından hazırlanmış glamping projesi



35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page