top of page

Ekoturizm ( Kırsal Turizm Tesisleri ) Alanlarında Mimari Tasarım Hizmetleri

PDESGN & CASA LOKOMOTİF olarak Ekoturizm ( Kırsal Turizm Tesisleri ) Alanlarında Mimari Tasarım Hizmetleri veriyoruz.

Ekoturizm deyince müşterilerin aklına "ekolojik turizm" konsepti geliyor. Bu doğru bir yaklaşım, mevzuatlar da biz mimarlara bunu tarif ediyor. Fakat burada piyasadaki üreticilerin tiny house ve karavan ürünlerini ekoturizm projesine dahil etme eğilimi, yürürlükteki mevzuatlara göre yanlış!



Şehirlerimizin çevre düzeni planlarına ait notlar ve turizm tesislerinin planlanmasına yönelik yönetmeliklerden edindiğimiz tecrübeler neticesinde özellikle ekoturizm planı yapılmış alanlarda yapılabilecek konseptler tariflenmiş ve sınırlandırılmıştır. Çiftlik evi gibi en az 5 en fazla 30 odalı konseptler yaratılabileceği gibi, köy evi, kır evi, dağ evi gibi konseptlerin yöreye özgü malzemelerle inşa edilebilmesi, peyzajın bu konseptle bütünleşmesi istenirken; arazinin büyük bir bölümünde de "vahşi hayat" diye tariflediğimiz doğal güzelliklerin bozulmadığı doğru vaziyet planı tasarımının yapılması beklenmektedir.


Genellikle köy yerleşik alanlarında da benzer tasarım ilkelerine rastlamaktayız. Geçtiğimiz yıl bir müşteri adayımız için yaptığımız ön proje konsepti Marmaris Datça'daydı. Burada da ilgili yerel idare plan notlarıyla vaziyet planı tasarımında alan kullanımını sınırladığı gibi, bina karakteristiğinde de yöreye özgü izleri görmek istemişti.


Ekoturizm konseptinde karıştırılmaması gereken hususların başında ise çadır kampı, karavan parkı ve glamping konseptlerinin ayrı bir yönetmeliğe sahip olduklarını bilmektir.


Mimari tasarım ve danışmanlık hizmetleri için bize ulaşabilirsiniz: https://www.pdesgn.com/ 

Tasarım Yaklaşımımız:

Ekoloji + Teknoloji + Zeka

2006'dan beri biriktirdiğimiz mesleki tecrübemizle, İstanbul Beşiktaş'ta yer alan PDESGN Mimarlık;

- mimari tasarım,

- belediye projeleri, eski eser projeleri, resmi izinler,

- iç mimari tasarım ve marka kimliği oluşturma

- imar hukuku konularında çalışmaktadır.


Casa Lokomotif
Casa Lokomotif

71 görüntüleme0 yorum
bottom of page