top of page

Tiny House ile Tatil yeri açmak mümkün mü? Sapanca'da, Muğla'da, Beykoz'da ...

Tiny House ile Tatil yeri açmak mümkün mü? Sapanca'da, Muğla'da, Beykoz'da ... tiny house işletmesi kurabilir miyiz? Tiny House oteli yapabilir miyiz?


Pdesgn Mimarlık ürünü olarak piyasa çıkardığımız Casa Lokomotif mobil tiny house / karavan ev / tekerlekli ev ürünümüz ölçülebilir bir şirket olma yolunda 2019 yılından bu yana ilerliyor.

Yarattığımız sektörde arsa, alt yapı, mimari hizmetlerimiz ile standart üretici kimliğinden sıyrılıyoruz. Hizmet + üretim paketimizle de kullanıcılarla uzun yol arkadaşlığı hedefliyoruz.

Birçok arsa sahibi arsasının potansiyelinin farkında değilken, birçoğu da arsası ile ilgili doğru ve güncel bilgilere malesef sahip değil. Bunun yanında mobil tiny house ürünleri için de karayolu belgesi varsa sorun yok demek yüzde yüz doğru değil.

Piyasada üretim yapıp ürün satan firmaların arsa sahiplerine resmi izinle altyapı hizmetini almaları gerektiğini söylemeleri gerekir. Arsaların konumları her zaman resmi foseptik izni almaya da uygun olamamaktadır.

Geçenlerde bir arkadaşımız vasıtasıyla Akyaka'da mobil tiny houselardan oluşan bir otel konaklama alanının mühürlendiği haberine ulaştık. Çevreciler ve yerli halkın baskıları ile yerel idare işlem yapmış. Bizce doğru da olmuş. Muhtemelen basına yansımayan kaçak alt yapı kullanımı sebebiyle karavanların mühürlendiğini düşünüyoruz.

Bu bağlamda, Casa Lokomotif markamızın adından da anlaşılacağı üzere çekilebilir ev olmak, arsa bağımsız çözümler sunmak hayati önem taşımaktadır.

Pdesgn Mimarlık olarak sadece Casa Lokomotif markasına değil tüm tiny house markalarına çözüm ortaklığı anlamında hizmet verebiliriz. Amacımızın değer üretmek olduğunu bilmenizi isteriz. Hayal edin, güneşten elektrik ürettiğiniz, mutfakta yıkadığınız bulaşık suyu ile bahçenizi suladığınız, taşınabilir klozetinizin atığını mevcut şebekeye aktardığınız (birçok imkan var, benzin istasyonundaki klozete de boşaltabilirsiniz.vb.), bahçenizin kocaman salonunuz olduğu kuş sesleri içinde haftasonu evi ihtiyacınızı karşıladığınız bir mobil ev yaşamı mümkün.


Danışmanlık hizmetlerimizden yararlanın: https://www.casalokomotif.com/tinyhouseuretim-kiralama-turizm



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page