top of page

Casa Lokomotif : Tiny House Ekolojik Mimarlık - Türkiye

Casa Lokomotif: Tiny House Ekolojik Mimarlık - Türkiye'de ilkleri hayata geçiriyor ve bundan da büyük keyif alıyoruz. Türkiye'nin ilk Sürdürülebilirlik (Sustainability) temalı, küçük ayak izi, çevre dostu malzeme, su tasarrufu, doğal iklimlendirme özelliklerini taşıyan bireysel kullanım ve turizme yönelik ticari tekerlekli evlerini tasarlıyor ve üretiyoruz .


Geçtiğimiz hafta full off grid sistem kullanarak ürettiğimiz Casa Lokomotif modellerini içeren, Hollanda (Netherlands) özelinde mobile tiny home park alanlarını da örneklediğimiz Youtube yayını yaptık. Yayın kanalı Hollanda'da veri ve yapay zeka üzerine çalışmalar yapan Doçent Dr. Beril Sırmaçek'e ait. Youtube kanalında iklim krizi adlı başlık altında kuzeni yüksek mimar Pelin Düştegör ( PDESGN Mimarlık & Casa Lokomotif kurucu ve yöneticisi) ile yayın gerçekleştirdi. Kısa zamanda da Avrupa'da ve İngiltere'de büyük ilgi topladı.





Casa Lokomotif Tiny House : Küçük ayak izi, kendi kendine yetebilen ekolojik mobil küçük evler


Kişiye özel tasarlanır ve üretilir. 750 kg üzeri ürünler 3,5 tona kadar ruhsatlı plakalı olarak noterde ruhsat devri ile satışı gerçekleşir. Yurt dışına da satışı mümkündür. 750kg altı ürünler O1 belgeli olarak faturalı satışı yapılır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page