top of page

Casa Lokomotif Tiny House ile Dört Mevsim Doğa Deneyimi

Casa Lokomotif kullanım amacınız, günlük alışkanlıklarınız ve kişiye özel tasarım geliştirme alternatifleri ile farklı modeller sunar. 45 gün gibi kısa bir sürede de teslim eder!

Casa Lokomotif mobil eviniz çekme karavan statüsündedir, plakalı ve ruhsatlıdır. Endüstriyel prensiplerle fabrikada üretilir. Mimarlar ve Mühendislerinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından tasarlanır ve üretilir. Üretim esnasında 11 farklı disiplin bir arada çalışır. Asgari 30 yıl ömürlü, bakım gerektirmeyen, garantili ve kişiye özel ürünlerdir.

Dünyada Tiny House adıyla bilinen, tekerlekli küçük evler, görseli ve pratik yaşam stili ile herkese keşke ben de bir tane alıp bir arsama koysam dedirtiyor. İmarlı veya bazı imarsız arsalara parkederek, adeta tüm dünyayı evinizin salonu haline getiriyor.

Tiny house, araç mı yoksa ev mi sorusunu düşündürüyor. Tiny house ; küçük ev demektir. Biz prefabrik (ön üretimli) bir kabine de, 1+1 tek katlı bir eve de , apartman dairesine de "tiny house" diyebilirken; tekerlekli küçük evlere - karavan - motokaravan - çekme karavan için de "tiny house" tamlamasını kullanmaktayız.

İşin teknik tanımlamasından "tiny house akımı"na geçiş yapacak olursak; geçmişe gitmemiz gerekir.

Kısaca değinelim; 1920'li yıllarda başlayan karavan üretimi, 2. Dünya savaşı ile sekteye uğramış ve oldukça yavaşlamıştır.

Soğuk Savaşın ardından karavan sektörüne yeni bir soluk gelmiş ve tüm dünyada karavancılık / kampçılık yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde de 1970'li yıllarda kampçılığın çok moda olduğunu bilmekteyiz.

Bununla birlikte 2000'li yılların başında dünyanın çeşitli yerlerinde başta Amerika'da başlayan ekonomik krizin hızlı yayılışı insanların minimalizme yönelmesine sebep olmuştur. Sektör ve bireyler ev görünümlü karavanlar ya da küçük sabit evler üretmeye başlamışlardır. "Do it yourself" Türkçe anlamı ile "gecekondu " mantığı ile üretimler dikkat çekmiştir.

Casa Lokomotif ise 2019 yıl başında tamamen arsalara çözüm olarak, bir oda ile bir çok manzara prensibi ile hayata geçmiş mobil küçük evler şirketidir. Pdesgn Mimarlık tarafından önce 2 tasarım tiny house karavan modeli ile piyasaya sürülen ürünlerimiz, şuanda 750kg altı ve 750 kg üzeri olmak üzere iki ana başlıkta 10'un üzerinde modele sahiptir.

Tiny House Casa Lokomotif (Tekerlekli Küçük Evler) Arsa problemleri, kıyı kullanımları ile ilgili mevzuatlar, büyük şehirlerde yeşil alanlara erişim yetersizliği, şehirden kaçma ve özgürlük ideolojisine çözüm sunuyor.

Tüm ürünleri Uluslararası Karayolları prensiplerinde tasarlanır ve patentlidir. Kullanıcısına kişiselleştirme opsiyonları sunar.

Doğada ev konforu sunan ürünlerimiz, standart karavan yaşantısından genişlik, yükseklik, geniş cam yüzeyler , duvar ve çatı izolasyon niteliği, yapısallık ve iç mekandaki hareket kabiliyetleri ile ayrılır.

Tüm malzemeleri doğa / çevre dostu olarak seçilir. Her bir Casa Lokomotif üretiminde 20 ton su tasarrufu elde edilir. Şebeke bağımsız üretilen tüm Casa Lokomotif ürünleri gri su kullanımı ile kullanım esnasında da su tasarrufu sağlar.

Çekme karavan ruhsatına sahip ve diğer 750kg altı ürünlerimiz vergiden muaftır. Noterde 2.el satışa uygundur.

Casa Lokomotif artık motokaravan ihtiyaçlarına da çözüm üretiyor.

Casa Lokomotif sahibi olmak için arsa sahibi olmanız gerekmez. Arsa kiralayarak da konaklayabilirsiniz.



Bağ , bahçe, zeytinlik, 2B arazilerinizde Casa Lokomotif karavan evinizi parkedebilirsiniz, Casa Lokomotif'in piyasada muadili yoktur.

Casa Lokomotif ; Karavan parklarına, kampinglere uygundur.

Çatısına yerleştireceğimiz ihtiyacınıza yönelik güneş enerji sistemi sayesinde, seyahat ederken de boş durmaz. Kendi enerjisini üretir.

Su konusunda da cimridir ve gri atık suyunu biriktirir, bulunduğu arazide çiçeklerinizi, domateslerinizi sular.

Casa Lokomotif çekme karavanlar 4x2 l 4x4 araçlarla yol alır. İstediğiniz manzarada eviniz olur. Casa Lokomotif çekmeye uygun aracınız ya da ehliyetiniz yoksa bizden çekme hizmeti alabilirsiniz.

Casa Lokomotif kurucusu, prototip ürününü 2019 yılında 3000 km’lik yolculuk testine tabi tuttu. Bu test, Casa Lokomotif’in ana tasarımcısı ve üretim ekibinin kullanıcı gözüyle ürünü irdelemesi ve iyileştirmesi için benzersiz bir deneyim oldu.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page